Tappara jäädyttää Jukka Peltolan pelinumeron

Numero 81 nousee Nokia Arenan kattoon 27.9. Tappara–Kärpät-ottelun yhteydessä.

Tappara jäädyttää seuran entisen kapteenin, vuonna 2022 uransa päättäneen Jukka Peltolan pelinumeron 81. Juhlallinen seremonia tullaan kokemaan perjantaina 27.9. pelattavan Tappara–Kärpät-ottelun yhteydessä.

37-vuotias Peltola on seuralegenda, joka edusti SM-liigassa ainoastaan Tapparaa. 14 liigakauden aikana vyölle kertyi 634 ottelua, joka on neljänneksi eniten seuran historiassa. Tehopisteitä mies kirjautti Tapparan paidassa 103+162=265.

Hyökkääjän palkintokaapista löytyy kolme suomenmestaruutta, neljä hopeaa ja yksi pronssi. Tunnollisena kahden suunnan hyökkääjänä ja esimerkillisenä johtajana tunnettu Peltola toimi Tapparan kapteenina 2014-18 ja 2020-21. Vuonna 2017 Peltola palkittiin pudotuspelien arvokkaimmalle pelaajalle luovutettavalla Jari Kurri -palkinnolla. Peltola edusti myös Leijonia Etelä-Korean Pyeongchangissa järjestyissä olympialaisissa 2018.

Peltola on seitsemäs pelaaja Tapparan menestyksekkäässä historiassa, jonka pelinumero jäädytetään. Peltolan käyttämä numero 81 nousee todellisten legendojen joukkoon. Tappara on aiemmin jäädyttänyt Kalevi Nummisen (nro 2), Pekka Marjamäen (nro 3), Timo Jutilan (nro 7), Janne Ojasen (nro 8), Timo Suden (nro 10) ja Erkki Lehtosen (nro 12) pelinumerot.

- Kuten Nokia Arenan ja Hakametsän katosta voi katsoa, niin Tappara ei heppoisin perustein pelipaitoja jäädytä. Peltolan poikkeuksellinen ja kivikkoinenkin polku huippupelaajaksi, huikeat saavutukset Tapparan paidassa sekä esimerkillinen asenne, johtajuus ja persoona ansaitsevat kuitenkin mielestämme suurimman mahdollisen kunnian, jota entiselle pelaajalle voi suoda, Tamhockey Oy:n hallituksen puheenjohtaja Mikko Leinonen kommentoi.

- Luonnollisesti on aivan käsittämättömän suuri kunnia päästä harvalukuiseen joukkoon rakkaassa seurassaan. Olen saanut olla oppimassa, osallisena sekä rakentamassa tapparalaista kulttuuria, mistä olen erittäin ylpeä ja kiitollinen. En voi kyllin kiittää niitä ihmisiä, jotka matkassa ovat olleet mukana, Peltola kertoo.

Peltolan upeaa uraa tullaan kunnioittamaan juhlallisesti ottelussa Kärppiä vastaan, mikä ei suinkaan ole sattumaa. 2010-luvulla Tappara ja Kärpät taistelivat kiivaasti SM-liigan hallitsijan valtikasta. Kaudella 2015-2016 Peltola johdatti kapteenina Tapparan 13 vuoden tauon jälkeen suomenmestaruuteen, mutta mestaruutta edelsivät kaksi kirvelevää seitsemännen ottelun jatkoajalla kärsittyä finaalitappiota nimenomaan Kärppiä vastaan. Myös mestaruuskeväänä 2016 Tappara kohtasi Kärpät, mutta tällä kertoo jo välierävaiheessa, josta tamperelaiset etenivät jatkoon seitsemännessä ottelussa. Finaalissa kaatui HIFK.

- Mahtavaa, että tämä juhlapeli on juuri Tappara-Kärpät. Omassa historiassani on paljon unohtumatonta tunteiden vuoristorataa Kärppiä vastaan ja kunnioitan seuraa suuresti, Peltola tunnelmoi.

- Jukka Peltola on antanut kasvot Tapparan keväästä 2013 alkaneelle menestyskaudelle. Tuosta kolmella hopealla alkaneesta ja kahdeksi peräkkäiseksi kullaksi kirkastuneesta ajanjaksosta lähtien Tappara ei ole kertaakaan jäänyt SM-liigassa neljän parhaan joukkueen ulkopuolelle. Peltolan rooli menestyksen kivijalan rakennuksessa on ollut erittäin suuri, Tapparan toimitusjohtaja Mika Aro painottaa.

Jukka Peltolan pelinumeron jäädytys 27.9. Tappara­­–Kärpät-ottelun yhteydessä. Liput tulevat myyntiin tänään kello 12.00.

Ottelukalenteri

Koti Vieras
Ma
Ti
Ke
To
Pe
La
Su