8407

Teema: Tappara jäädyttää Jukka Peltolan pelinumeron 81

Ovet auki klo 17:00

Paidanjäädytyksestä Kärppien kimppuun - 2010-luvun taistelupari vastakkain perjantaina

Tappara viettää perjantaina juhlaottelua, jossa sinioranssit saavat vastaansa Oulun Kärpät. Tappara jäädyttää ennen ottelun alkua seuran entisen mestarikapteenin Jukka Peltolan pelinumeron 81.

Tappara jatkaa kolmen ottelun Liiga-viikkoaan perjantaina Nokia Arenalla, jonne vieraaksi saapuu kirvesrintojen 2010-luvun kovin kiistakumppani Oulun Kärpät. Joukkueet kohtasivat viime kauden runkosarjassa toisensa neljään otteeseen, Tapparan otettua keskinäisistä peleistä kolme voittoa.

Kärpät on tällä kaudella yksi koko sarjan suurimmista mestarisuosikeista. Joukkue on pelannut ennen perjantaita viisi ottelua, joista mukaan on tarttunut neljä voittoa ja yhteensä kymmenen sarjapistettä. Edellisen kerran oululaiset ovat olleet pelihommissa keskiviikkona, jolloin JYP lähti kotimatkalle Raksilasta pikkupetojen vietyä kamppailu nimiinsä lukemin 4–2. Miten Kärpät suoriutuvat perjantaina kovassa tunnelatauksessa olevaa Tapparaa vastaan?

Kärppien kultakypärää kantaa laitahyökkääjä Teemu Turunen viiden ottelun pisteillä 4+5=9.

Tappara sai tiistaina uudelle otteluviikolle erinomaisen alun, kun kirvesrinnat selättivät kotikentällä KalPan maalein 3–1. Sinioranssit onnistuivat takomaan kaksi maalia heti ottelun ensimmäisessä erässä, joka oli suuressa roolissa tärkeässä voitossa. Joukkue pelasi jälleen todella vahvasti hyökkäyspäädyssä, kuitenkaan tinkimättä puolustusvelvoitteista. Maaliodottama oli suosiollinen kuopiolaisten suuntaan, joka osoittaa, että mukana oli myös hyvää onnea.

Tappara sijoittuu ennen perjantain huippuottelua sarjataulukon viidennelle sijalle joukkueen kerättyä viidestä ottelusta kolme voittoa ja kymmenen sarjapistettä. Tasapisteissä sinioranssien kanssa ovat Kärppien lisäksi SaiPa, Lukko ja Ässät, eikä kolmen pisteen merkitystä voi korostaa liikaa.

Tapparan kultakypäränä luistelee keskushyökkääjä Julius Mattila viiden ottelun tehoilla 1+5=6.

Perjantai on kauan odotettu ja Tapparan seurahistorialle erittäin suuri päivä. Sinioranssit jäädyttävät ennen ottelun alkua moninkertaisen mestarikapteeni Jukka Peltolan pelinumeron 81. Paidanjäädytysseremonia käynnistyy kello 18:15, joten olethan ajoissa paikalla!

Areenan ovet avautuvat yleisölle kello 17:00. Liput kaikkiin Tapparan kotiotteluihin hankit kätevästi Tapparan verkkokaupasta, joukkueen toimistolta osoitteesta Kansikatu 1 T3 sekä Tappara Shopin kivijalkamyymälästä osoitteesta Kansikatu 1 LT3.

Lehdistötilaisuus

Tappara voittoon Jukka Peltolan juhlaottelussa - Kärpät nurin maalein 4–1!​​​​​​​

Tappara vietti tunteikasta ottelua perjantaina, kun joukkue kaatoi Nokia Arenalla Kärpät maalein 4–1. Illan osumista vastasivat Petteri Puhakka, Otto Rauhala, Daniel Brickley ja Philip Granath.

Jukka Peltolan paidanjäädytysjuhla sai arvoisensa päätöksen perjantaina, kun Tappara kaatoi Kärpät Nokia Arenalla maalein 4–1. Kirvesrinnat saivat tunteikkaasta seremoniasta kovan tunnelatauksen, joka siivitti joukkueen vahvan esityksen kautta voittoon. Sinioranssien maaleista vastasivat Petteri Puhakka, Daniel Brickley, Philip Granath ja oman tribuuttinsa Liigan kaikkien aikojen parhaalle alivoimamaalintekijälle antanut kapteeni Otto Rauhala, joka takoi ottelun voittomaalin, Peltolan esimerkkiä kunnioittaen, alivoimalla.

Tappara sai ottelua edeltävistä seremonioista erinomaisen tunnelatauksen. Sinioranssit pyörittivät peliä hurjalla paineella Kärppien päädyssä, eivätkä oululaiset olleet päästä katkaisemaan tilannetta hallitusti. Erän lopulla vieraat kuitenkin saivat paremman otteen pelistä. Juha Metsola keräsi avauserässä tililleen kuusi torjuntaa, toisessa päässä Niclas Westerholm torjui kiekon seitsemän kertaa.

Sinioranssit pääsivät pelaamaan ottelun ensimmäistä ylivoimaa ajassa 1:43, kun Teemu Turusen maila osui Otto Leskisen päähän. Tappara hurjasteli kiekon maaliin vain kolme sekuntia myöhemmin, kun Petteri Puhakka nousi kovalla vauhdilla maalin edustalle ja lirutti kiekon rystyllä Westerholmin selän taakse. Osuma oli Puhakan kauden toinen. Oiva Keskinen palkittiin avausmaalista syöttöpisteellä.

Kärpät puolestaan saivat ensimmäisen ylivoimatilaisuutensa ajassa 7:21, kun Tappara pelasi hetkellisesti kuudella kenttäpelaajalla. Rangaistuksen sijaiskärsijäksi passitettiin Benjamin Rautiainen.

Kirvesrinnat takoivat kiekon toista kertaa Kärppien maaliin alivoimaisena. Kapteeni Otto Rauhala antoi oman tribuuttinsa entiselle kapteenille Jukka Peltolalle, ja kiskoi kiekon väkisin maalinedustalta verkkoon rystyllä. Osuma oli Rauhalan kauden kolmas.

Oululaiset saivat toisen ylivoimatilaisuuden erän viimeisen neljänneksen käynnistyttyä, kun Kristian Tanukselle tuomittiin kaksiminuuttinen koukkaamisesta. Tappara pelasi erinomaisen alivoiman, mutta Kärpät onnistuivat kaventamaan sinioranssien johtoa Reid Gardinerin onnistuttua maalinteossa juuri Tanuksen vapauduttua jäähyltään.

Ensimmäiselle erätauolle siirryttiin Tapparan 2–1 -johdossa.

Toinen erä sujui huomattavasti ensimmäistä tasaisemmissa merkeissä. Joukkueet aloittivat kaksikymmenminuuttisen erittäin vahvalla puolustuspelillä, jonka vuoksi hyökkäysten käynnistäminen muodostui todella haastavaksi. Kirvesrinnat onnistuivat kuitenkin parantamaan peliään erän lopulla, jonka jälkeen Kärpät joutuivat takaa-ajajan asemaan. Juha Metsola torjui toisessa erässä ensimmäisen tapaan kuusi laukausta, Niclas Westerholm venyi yhdeksän kiekon eteen.

Ottelun ensimmäinen rangaistus puhallettiin Tapparalle 26. peliminuutilla, kun Otto Somppi passitettiin jäähylle Ben Tardifiin kohdistuneesta kiinnipitämisestä. Kärpät saivat aikaan hyvän paineen pakkopelillä, mutta sinioranssit puolustivat uhrautuvasti onnistuen pitämään maalin johtonsa.

Erän saranakohta oli, kun Kärppien Austin Rueschhoff lähti istumaan kaksiminuuttista Niko Korkolaan kohdistuneesta kiinnipitämisestä. Hieman reilua minuuttia myöhemmin vieraat jäähyilivät uudelleen Tommi Kivistön kampitettua Kristian Tanuksen. Tappara takoi illan kolmannen maalinsa juuri Rueschhoffin rangaistuksen päättymisen jälkeen, kun Daniel Brickley latasi kiekon ranteella verkon perälle. Osuma oli Brickleyn ensimmäinen Tappara-paidassa. Nick Halloran ja Oiva Keskinen saalistivat kolmanteen osumaan syöttöpisteet.

Kääriäisen Petrin maalikuulutus katkesi ennen aikojaan, kun oululaisille tuomittiin seuraava rangaistus. Tällä kertaa jäähyaition ovi avautui Martin Jandusille, syynä kiinnipitäminen. Tappara pelasi hyvän ylivoiman, mutta kiekko ei tällä kertaa löytänyt tietään maaliin.

Vieraille puhallettiin vielä yksi rangaistus sekuntia ennen erän päättymistä, kun Ben Tardif komennettiin kaksiminuuttiselle kampituksesta. Toiselle erätauolle siirryttiin Tapparan 3–1 -johtolukemissa.

Ylivoima siivitti Tapparan erinomaiseen kolmannen erän alkuun. Sinioranssit pystyivät jatkamaan peliä vahvalla otteella hyökkäyspäässä, eivätkä Kärpät saaneet mahdollisuutta alkaa kiriä eroa kiinni. Ottelun lopulla oululaiset alkoivat kuitenkin saada paremmin hyökkäyksiään käyntiin ja tätä myötä myös painetta kirvesrintojen puolustuspäähän.

Tappara ei vahvasta pakkopelistään huolimatta pystynyt saamaan aikaan neljättä maalia kolmannen erän alussa. Ylivoima kuitenkin pisti Kärpät kovaan puolustuspaineeseen, joka puolestaan auttoi sinioransseja pitämään pelin painopiste vieraspäädyssä.

Oululaiset ottivat jälleen rangaistuksen 44. peliminuutilla Olli Nikupeterin annettua poikittaisen mailan Kristian Tanuksen selkään. Tällä kertaa Tapparan ylivoima ei saanut aikaan mainittavaa pyöritystä, eikä maalia näin ollen syntynyt.

Vieraat saivat tilaisuuden maalintekoon ylivoimalla yhdeksän sekuntia Nikupeterin rangaistuksen päättymisen jälkeen Philip Granathin huidottua Josh Melnickiä. Kärpät onnistuivat saamaan aikaan hyvän pyörityksen Tapparan puolustusalueelle, mutta maalia ei syntynyt. Granath karkasi suoraan rangaistusaitiosta läpiajoon, mutta laukaus suuntautui reilusti yli maalin.

Kärpät alkoivat saada ottelun loppuhetkillä todella kovaa paineistusta Tapparan alueelle. Joukkue reagoi tilanteeseen vetämällä Westerholmin ulos maaliltaan kaksi minuuttia ennen päätössummerin soimista. 20 sekuntia myöhemmin joukkue käytti aikalisänsä herätelläkseen joukkonsa viimeiseen rutistukseen.

Tappara löi ottelun loppulukemat tyhjään rysään 55 sekuntia ennen peliajan päättymistä. Philip Granath lähetti laukauksensa keskialueelta, ja kiekko leijaili halki ilman verkon perälle. Osuma oli Granathin kauden ensimmäinen. Petteri Puhakka ja Joni Tuulola palkittiin syöttöpisteillä illan viimeisestä maalista.

Tappara voitti tunteikkaan ottelun lopulta maalein 4–1. Voitto oli joukkueen kolmas perättäinen.

Illan ottelua seurasi paikan päällä Nokia Arenalla 8407 katsojaa, lämmin kiitos kaikille mukana olleille!

Tappara pelaa seuraavan ottelunsa heti huomenna lauantaina 28. syyskuuta, kun kirvesrinnat kohtaavat Kärpät Oulussa. Ottelu käynnistyy kello 17:00. Liput Kärppien kotiotteluihin myy Ticketmaster.

Seuraava kotiottelu Nokia Arenalla pelataan tulevan viikon lauantaina 5. lokakuuta, kun sinioranssit saavat vastaansa 80's Night-ottelussa JYPin. Ottelu käynnistyy kello 17:00, areenan ovet avautuvat yleisölle puolitoista tuntia aiemmin kello 15:30. Liput kaikkiin Tapparan kotiotteluihin hankit kätevästi Tapparan verkkokaupasta, joukkueen toimistolta osoitteesta Kansikatu 1 T3 sekä Tappara Shopin kivijalkamyymälästä osoitteesta Kansikatu 1 LT3.