Tappara kiinnitti kolme pelaajaa pitkillä sopimuksilla 25.1.2012

Aleksander Barkov Jr.Suomalaisen jääkiekon suurimpiin tulevaisuuden lupauksiin kuuluva Aleksander Barkov Jr. on Tapparan mies tulevillakin kausilla. 16-vuotias keskushyökkääjä on tehnyt Tapparan kanssa kolmevuotisen sopimuksen.

– Olemme erittäin mielissämme, kun tämän tason pelaajalupaus on päättänyt jatkaa kehittymistä kasvattajaseurassaan. Pitkä sopimus on samalla osoitus Barkovin halusta pelata Tapparassa ja luottamuksesta nykyistä ja tulevaa valmennusta kohtaan, Tapparan toimitusjohtaja Mikko Leinonen sanoo.

Barkov nousi Tapparan liigamiehistöön lokakuun alussa, avasi ensimmäisessä pelissään pistetilinsä syöttöpisteellä ja teki toisessa pelissään ensimmäisen maalinsa. Hänestä tuli kaikkien aikojen nuorin maalintekijä SM-liigassa. 28 pelaamansa liigaottelun jälkeen nuorukaisella on koossa tehopisteet 7+9=16, joilla hän on Tapparan neljänneksi paras pistemies.

Vuodenvaihteessa Barkov pelasi myös nuorten MM-kisoissa kaikkien aikojen nuorimpana suomalaispelaajana. Kisoissa hänestä tuli myös yksi nuorimmista pelaajista, joka on sillä tasolla onnistunut maalinteossa.

– Sasha on ensimmäisenä liigakautenaan osoittanut kypsyytensä pelata SM-liigaa, mutta hän on vielä hyvin nuori ja töitäkin on vielä edessä. Hän kehittyy varmasti jatkossa entistäkin paremmaksi pelaajaksi, kun saa hyvää harjoitusta ja fysiikkakin kehittyy, toimitusjohtaja Leinonen uskoo.

Tappara-Akatemiaan kuuluva Barkov on esimerkki koko seuraorganisaatiolle, että Tapparan junioritoiminta tuottaa huippupelaajia ja seuran junioreista on mahdollisuus ponnistaa urallaan eteenpäin liigaan ja mahdollisesti korkeammallekin.

– En olisi kesällä uskonut, että pelaisin jo nyt liigassa tai että tekisin tällaisen sopimuksen. Yksi unelma on nyt täyttynyt, Aleksander Barkov hymyilee.

Tiistain HPK-pelissä nuorukainen sai kovan tällin niskaansa taklaustilanteessa ja jätti pelin kesken jo alkuvaiheessa. Sasha itse kertoo olonsa ihan hyväksi, mutta lopullisesti pelikunto torstain paikallispeliin ratkaistaan pelipäivän aamuharjoitusten jälkeen.

Katso alta video Barkovin sopimuksen allekirjoitustilaisuudesta! Saman videon löydät myös Tapparan YouTube-kanavalta.


Kahdelle muullekin juniorikasvatille jatkosopimukset


Barkovin lisäksi Tappara on kiinnittänyt kaksi muutakin seuran B- ja A-nuorten kautta SM-liigaan ponnistanutta pelaajaa. Sekä hyökkääjä Jukka Peltola että puolustaja Joonas Liimatainen ovat tehneet kolmevuotiset jatkosopimukset.

– Halusimme pitää omat kasvattimme joukkueessa. He ovat peliesityksillään lunastaneet paikkansa ja odotamme kehityksen jatkuvan tulevinakin vuosina, kertoo toimitusjohtaja Mikko Leinonen.

Jo yli 200 liigaottelua pelannut 24-vuotias laitahyökkääjä Peltola (kuva alla oikealla) pelaa Tapparassa nyt viidettä liigakauttaan. Hän on tällä kaudella pelaamissaan 30 ottelussa tehnyt tehopisteet 5+11=16. Viime keväänä hän pääsi kokeilemaan jo A-maajoukkueessakin viiden ottelun ajan.

20-vuotias puolustaja Joonas Liimatainen (kuva alla vasemmalla) nousi SM-liigapelaajaksi tänä syksynä. Hän on pelannut 26 ottelua, joissa on tehnyt uransa ensimmäisen liigamaalin ja syöttänyt neljä osumaa.

Joonas Liimatainen ja Jukka Peltola

 

K-Market Vehmainen

Kommentit   

 
+15 #16 Pena 25.01.2012 22:08
Lainaus Jiippii:
Erkinjuntille myös uusi sopimus ja todellakin ahtoselle myös. ei niitä tpssään päästetä ;)


Juntilla sopimus kattaa myös ensi kauden.

Ja tarkoitat kai Ahtolaa
Lainaa
 
 
+13 #15 77 25.01.2012 20:51
hieno homma !!! mahtavaa että meillä jatkaa Barkov, Peltola ja Liimatainen !!!!!
Lainaa
 
 
+14 #14 Edu 25.01.2012 19:33
Palola ja Ahtola vielä kiinni, niin sitten alkaa olla jatkosopimukset kasassa. Ensi kaudeksi pari uutta miestä kärkiketjuihin ja nousu kohti kärkeä alkaa! Kiitos Mikki näistä sopimuksista.
Lainaa
 
 
+15 #13 7-8 25.01.2012 17:16
Leinonen tainnu kirjottaa aikanaan parikin sopimusta. "yksinkertaista ja helppoa" sanoo hän ja myhäilee päälle.
Lainaa
 
 
+34 #12 pee 25.01.2012 17:00
Äkkiä myös SE ykkös sentteri, ettei Tappara ja Barkov häärää divarissa. Vähiten maaleja tehnyt rinki tarvii vielä pelimiähen!
Lainaa
 
 
+16 #11 tappara forever 25.01.2012 17:00
mahtavaa saada barkoville jatko sopimusta! mää toivoin jo pitkään, että barkoville tulee jatkoa. barkov on täysin tuleva tähti! kehittyy vielä isänsä tasoiseksi, ellei paremmaksi. peltolan jatko sopimus myös hyvä juttu. peltola on ollut tällä kaudella myös yllättäjä. ois kiva saada myös ahtolalle jatkoa.
Lainaa
 
 
+21 #10 themestos 25.01.2012 16:58
tosi hyvä juttu et saatiin sopimukset näille pelaajille,ja todellakin Ahtolalle äkkiä sopimusta sorvaan...
Lainaa
 
 
+15 #9 Jiippii 25.01.2012 16:56
Erkinjuntille myös uusi sopimus ja todellakin ahtoselle myös. ei niitä tpssään päästetä ;)
Lainaa
 
 
+19 #8 Manu 25.01.2012 16:31
Loistavaa että Barkov kiinnitettiin joukkueeseen heti kun selvisi miten arvokas pelaaja hän on Tapparalle.
Vaikka Mikki on tunnetun nuuka palkanmaksaja on soppari kuitenkin varmaankin hieman eri luokkaa millä J.Junno tyri Kärpissä Mikael Granlundin kanssa.
Junnohan lupasi Mikelle seuran verkkarit ja 6kpl komposiittimail aa kaudessa! Yllättäen HIFK korjasi pojan pois kuleksimasta :)

Hyvät kiinnitykset myös Peltola ja Liimatainen.
Lainaa
 
 
+27 #7 Hande 25.01.2012 16:19
Kyllä tätä sopii hehkuttaa! Toivottavasti NHL-peikko ei iske barkoviin, Liimatainen jatkaa kehitystä ja hyviä otteita mitä tällä kaudella on esittänyt sekä Peltola saa 3 ehjää kautta..
Lainaa
 

Lisää kommentti


Turvakoodi
Päivitä

asiakastilausuudet-nosto